I Marathon Sport er vi mange, der skal løbe d. 16. september, og hver især har vi forskellige mål, som vi i ugerne op til CPH Half vil præsentere. Side om side arbejder Rune og Freyr til hverdag med at yde den bedste service til kunder i Marathon Sport, men til september stiller de op som konkurrenter til CPH half.

 

Rune er den garvede løber som blandt andet har gennemført Cph half to gange og bedste tid var 1.25. Freyr har også løbet CPH half to gange men hans bedste tid i København lyder på 1.43. I foråret løb Freyr dog Berlin Halvmarathon i tiden 1.22, og den vil han gerne slå i København. Rune har sagt at han vil løbe 1.20 og den vil Freyr selvfølgelig gerne slå. Der er intet som lidt konkurrence mellem kolleger.

 

Hvordan træner i jer op til sådan en god tid?

Rune: Jeg løber lidt længere ture, hvor der er temposkift og der jonglerer jeg med at ramme det pace, jeg skal løbe half i. Men ellers løber jeg intervaller.

Freyr: Efter nogle måneder med fokus på mængde med mange langsomme kilometer er sommeren brugt på flere tempopas. Jeg forsøger at få lange intervaller og bakkespurter ind ugentligt.

 

Hvor meget betyder den interne konkurrence mellem jer?

Rune: Det gør, at jeg får trænet. Jeg gider ikke tabe til Freyr. Gider ikke, at en kollega kommer lige før mig i mål.

Freyr: Udsigten til håneretten giver selvfølgelig lidt mere blod på tanden, men det er ikke noget jeg ligger søvnløs over. På løbsdagen vil det helt sikkert være en ekstra motivator for at grave et spadestik dybere for at finde kræfter.

 

Hvad er hinandens svagheder og styrker?

Rune: Jeg ved faktisk ikke hvor meget Freyr har løbet. Men han er jo fra island, så jeg tror han har noget robusthed og stædighed.

Freyr: Rune er en erfaren løber og forstår virkelig at æde sig selv. Han har dog en tendens til at lægge lidt for hurtigt ud, når han får nummer på maven.

 

Hvad er jeres bedste løberåd til dem, der skal løbe Cph half?

Rune: Man skal have været ude at løbe og lege med det tempo, man vil løbe i. Det er fint med lange ture men det er også rigtig godt at prøve tempo. Og lidt fra egen erfaring – læg ikke for hårdt ud, for du kan gå død.

Freyr: Spar på tøjet. Det skal være usædvanligt koldt i september, før der er behov for at stille op i lange ærmer på startstregen. Så stil op i kort-kort. Så har du de bedste forudsætninger for at komme af med varmen.

 

Hvilket ritual er vigtigt for jer inden sådan et løb?

Rune: Jeg har stort set altid solbriller på, for det skaber en ro og et rum bare for mig. Jeg er i min egen zone, når jeg har startnummer på. Det er mit koncentrationsrum. Og så er det praktisk med solbriller i forhold til støv, insekter og sol.

Freyr: Jeg spiser ALTID den samme morgenmad før et løb og tør ikke afvige fra den. Den består af hvidt brød med enten nutella eller marmelade, en banan, en müslibar og så masser af væske. Det indtages omkring 3 timer før løbsstart.

 

Læs mere om Rune og Freyr her: http://blog.marathonsport.dk/rune-jensen/ / http://blog.marathonsport.dk/om-os/praesentationer/freyr-hlynsson/