Stefan Stougaard

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Min passion for løb på forskellige distancer og discipliner, samt mange år i butiksbranchen, gør at jeg kender en del til både valg af det rigtige udstyr, samt træning og tilgang til det at løbe.

Min foretrukne løberute

Det meste af min løbetræning foregår som transport til og fra arbejde via S-tog, så jeg kender transporttiden i løb mellem de enkelte stationer på min linje ret godt. Ellers foretrækker jeg at løbe i Rude Skov. Her nyder jeg at komme ud i naturen og kan både finde en masse højdemeter og mere udfordrende underlag, ligesom en almindelig rolig tur på brede stier kan klares i skoven. Derudover nyder jeg at finde tid til at løbe omkring søerne og i Fælledparken før eller efter job.

Et løb jeg særligt husker

Et løb jeg særligt husker er TDS i 2014. Ruten går fra Courmayor i Italien til Chamonix i Frankrig gennem et flot og teknisk krævende bjergterræn. Distancen er 120 km med 7000 positive højdemeter og det var uden sammenligning den største udfordring, jeg nogensinde havde givet mig selv. Jeg havde på det tidspunkt aldrig været igang i længere tid end 12 timer og vidste på forhånd, at jeg sikkert skulle bruge det dobbelte. Det blev en lang rutchebanetur, hvor de første 50 km var en fest med gode ben og gode tider, mens de sidste 70 km forløb med skift mellem alvorlige overvejelser om, hvad i alverden jeg lavede der og en kæmpe sejrsrus over at være i stand til at være med.

Den præstation jeg er mest stolt over

Den præstation jeg er mest stolt over er, at jeg fik brudt 10-timers barrieren på min 2. og (indtil videre) sidste Ironman. Da svømningen er en stor udfordring for mig og jeg vidste, at den nok ville tage mig ca. 1.25, var jeg nødt til at sætte mig en meget ambitiøs plan for cyklingen og løbet. Med den rette gameplan og indsats (og god vind) på cyklen kunne jeg begive mig ud på løberuten med mit mål inden for rækkevidde. Det gik efter planen ud til ca. 30 km, hvor tempoet faldt drastisk og min drøm smuldrede. Jeg fik puttet en masse positivt i mit hoved (specielt mine kommende tvillinger) og overbevist mig selv om, at det måske var den eneste mulighed jeg nogensinde fik for at komme under 10 timer. På den måde vandt viljen over kroppen, og de sidste 10 km blev de hurtigste på hele marathonet som blev løbet på 3.16 og Ironman gennemført på 9.55! Behøver jeg fortælle, at jeg jublede min glæde ud på hele opløbsstrækningen?!

Min foretrukne løbesko

Jeg har flere foretrukne løbesko fordelt over 4-5 kategorier, som indgår i min skorotation. Jeg vil altid gerne have en ”sikker” mængetræningssko med god pronationsstøtte, som jeg altid kan bruge på en lang træningstur eller når jeg er i en periode med øget træning og dermed belaster kroppen en del. En eller 2 lettere sko til teknik, intervaller og konkurrence er også vigtige for mig.
Når jeg løber trail, løber jeg i sko med mere mellemsål på de længere ture, mens jeg vælger sko hvor grippet og føling med underlaget er lidt mere i fokus, når jeg løber de kortere ture.

PR på diverse distancer

5K: 17.18
10K: 35.57
Halvmarathon: 1.20.52
Marathon: 2.53.45
Fyr til fyr: 5.52,
50 Miles Ultra Trail: 9.30 (i Skotland)
Ironman: 9.55