Sofie Hølmkjær Jacobsen

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg er en meget ung løber i forhold til hvor meget jeg træner, og har allerede meget erfaring med bl.a. overbelastningsskader og for lav fedtprocent. Derfor føler jeg mig ekstra stærk, når en kunde har brug for viden om hvad det gør ved kroppen at løbe på højere niveau, og hvad der skal til for at undgå modstand, og hvordan man både fysisk og mentalt kan håndtere det. Jeg kan bl.a. vejlede i vigtigheden af alternativ træning og restitution – selv svømmer jeg mindst én gang om ugen.

Det jeg elsker mest ved at løbe

Det jeg elsker mest ved løb er, at jeg ved siden af job og studie har et rum hvor jeg kan udfordre mig selv på en helt anden måde. Det gør, at jeg især i pressede studieperioder kan snøre løbeskoene og gå fra at fokusere på studiebøgerne til at fokusere på en PR eller bare løbeturen i sig selv.

Min foretrukne løberute

I øjeblikket foretrækker jeg at løbe rundt om havneringen, da jeg der kan mødes med min løbebuddy fra Amager. Ruten er god, da den lægger op til alle distancer – og så er den smuk i al slags vejr og meget belyst i mørke. Samtidig er der brosten på Islands Brygge, som er god styrke- og stabilitetstræning for fodens muskler og led, og broerne har lette stigninger, så man kan få lidt bakketræning.

Et løb jeg særligt husker

Et løb jeg særligt husker er sidste års marathontest på 25 km, hvor jeg måtte udgå efter 17 km grundet en fibersprænging. Derefter fandt jeg mig selv sidde og græde ved et busstoppested, hvor det virkelig gik op for mig, hvor meget løb betyder for mig!

Den præstation jeg er mest stolt over

Den præstation jeg er mest stolt over er mit første marathon i 2016 i København. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle løbe et helt marathon, og pludselig var det sket. Det var en fed oplevelse som åbnede op for drømmen om endnu flere marathons, og ikke bare var noget der skulle krydses af på listen.

Min foretrukne løbesko

Min foretrukne løbesko er uden tvivl Guide 10 fra Saucony. Jeg er en pronationsløber, men samtidig en meget let løber, og derfor bliver pronationssko ofte tunge for mig. Guide 10 giver mig den støtte jeg har behov for, samtidig med at den ikke er så tung. Jeg bruger den både til mængdetræning og tempoture, og vil derfor sige at også dens alsidighed gør den til en fantastisk sko! Jeg er helt vild med Sauconys støddæmpningsmateriale, Everrun, og har erfaring med at de kunder jeg præsenterer skoen for, stort set altid har en positiv oplevelse med den.

PR på diverse distancer

5K: 22:36
10K: 46:33
Halvmarathon: 1:44:20
Marathon: 4:08:20

Mantra

“Patience is a virtue”