Rune Jensen

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Med en fortid på banen har jeg okay styr på pigskoene, og med et par ultraløb på kontoen kan jeg også godt vejlede der.

Min foretrukne løberute

Jeg har en rute hjemme på øen (Bornholm), som jeg holder særligt meget af. Den går fra Ypnasted til Saltune langs redningsstien. Udover at det er en meget smuk rute, er det også et af de steder mine forældre ofte tog mig og min bror med hen, når der skulle gå´s søndagstur. Så fik vi historier om, at min fars onkel havde boet i det hus og min far har kørt aviser på ruten da han var knægt. Så der er mange følelser og minder i lige præcis den tur. Ruten er idag blevet en del af Fyr til Fyr ruten.

Et løb jeg særligt husker

Den præstation jeg er mest stolt over

Min pr på 1500 meter. Den blev sat til banetunerings-finalen for alt for mange år siden 😉 Jeg vandt løbet… og det er ikke sket ret tit 😉 Jeg havde fået min trænings-kammerat Jeppe Thomsen til at tage med mig til Odense for at være hare. Det havde vi fortalt i miljøet, så der var kommet rimelig mange til finalen for løbe stærkt. – Så der var rimeligt pres på, men det lykkedes at hænge i og sætte en stor PR og slå alle dem der sidenhen er blevet meget bedre løbere end mig! Men den ene dag var jeg kongen 🙂

Min foretrukne løbesko

Jeg har ikke nogle yndlingssko. Inden jeg startede i Marathon Sport løb jeg i sko fra Nike, så dem har jeg en gammel kærlighed til. – Men jeg elsker det privilegium det er at have 10-15 par løbesko at vælge mellem. Jeg har mulighed for altid at kunne tage lige præcis de sko på, som jeg føler for til de enkelte løbeture eller race. Synes der er utroligt mange gode sko på hylderne i dag sammenlignet med for 6-7 år siden!

PR på diverse distancer

400 meter: 52 sek.
800 meter: 1.53.2
1000 meter: 2.31
1500 meter: 3.51.66
3000 meter: 8.37
5000 meter: 15.17
10km: 32.15
Halvmarathon: 1.17.52
Marathon :3.15

Mantra

Jeg har ikke noget mantra… – men lad nu uret og musikken blive hjemme! Find en skov hvor du kan løbe stort set uden at møde nogen. Nyd lydene og duftene og giv hjernen et roligt øjeblik til lidt eftertænksomhed. Og så må man altid stoppe, for at se om man kan se spætten eller om det virkelig var ravnen man kunne høre 🙂 Er blevet lidt ” Povl Thomsen på mine gamle dage”