Per Alex Christensen

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg bidrager til at udvikle og optimere den kundeservice vi yder i Marathon Sport – et område jeg med glæde lægger mange kræfter i. Dertil har jeg en spidskompetence inden for ure og tester med stor glæde diverse ure, og gerne flere af gangen, på mine daglige løbeture. Derudover står jeg for den daglige kundekontakt med vores webshop-kunder. Jeg har generelt en stor viden om diverse løbesko efter at have testet mange par – alt alt for mange, hvis I spørger min kone 😉

Min foretrukne løberute

Jeg løber rigtig mange ture på bagsiden af Vestvolden. Dels fordi jeg bor lige ud til, men også fordi der ikke er så mange som kender den lille smalle sti på bagsiden. Således kan jeg løbe i fred og ro på en rute, som samtidig er bynær.

Et løb jeg særligt husker

Jeg er ikke det store konkurrence-menneske, så det løb der står klarest for mig er det løb, hvor jeg fik min første og eneste skade. Det var en rolig 25 km tur på Vestvolden, hvor jeg overså et lille hul og derfor fik lavet et kraftigt overstræk af mit venstre knæ. Jeg løb videre, men det skete et par gange mere på turen inden jeg nåede hjem. Det resulterede i en trykket menisk og en fedtpude i knæet, men værst af alt en kraftig forstrækning af Pes Anserinus, hvilket betød 4 måneders pause fra løbeskoene.

Den præstation jeg er mest stolt over

Den præstation jeg er mest stolt over er Hamborg Marathon for 3 år siden. Jeg havde sagt til mig selv, at det skulle løbes ‘på følelsen’ og ikke efter et bestemt pace. Jeg lagde roligt ud og øgede tempoet gennem stort set hele løbet. De første 5 km. var de langsomste, men efterfølgende kunne jeg se på tiderne, at jeg havde øget tempoet så den hurtigste 5’er blev løbet på 30-35 min. Det resulterede i en ny PR med 14 min. på marathondistancen. Siden da har jeg ikke løbet bag en ballon.

Min foretrukne løbesko

Jeg løber udelukkende i letvægtssko og gerne i sko med minimalt drop. I øjeblikket er mine foretrukne løbesko Altra Escalante og ON Cloud + CloudFlow.

PR på diverse distancer

Halvmarathon 1:26:30
Marathon 3:00:20

Løber meget nødigt konkurrence under en halvmarathon. Mit løb er meget lystbetonet, så ingen korte ture med opkast fornemmelser til mig 🙂

Mantra

“Death before DNF”