Palle Johannesson

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Først og fremmest håber jeg, at min løbeerfaring og faglige baggrund som fysioterapeut, kan hjælpe og vejlede vores kunder til nogle gode og fornuftige valg, når det kommer til udstyr og løbesko. Jeg kom til løb relativt sent i livet, så jeg kender de udfordringer og tvivle man møder på vejen fra sofaen mod den første 5K, videre mod halv- og helmaraton, indtil det griber helt om sig med bjerg- og ultraløb.

Det jeg elsker ved at løbe

At der er så klar sammenhæng mellem indsats og udbytte, og følelsen af de,t når krop og sind
går i ét. Løb har også givet mig så mange venner og oplevelser som jeg sætter ualmindelig meget pris
på. Så kan jeg også lide at spise slik bagefter.

Min foretrukne løberute

Jeg er vild med bjergløb af enhver art, især lange point-to-point løb. Jeg elsker den følelse af ydmyghed og ærefrygt det giver at være den lille myre blandt de høje bjerge i nogle af klodens mest storslåede landskaber. Samtidig er det ret fantastisk, hvordan krop og sind går i ét på de lange ture, som en velsmurt maskine. Jeg har kæmpe respekt for hvad fysisk og mental træning kan gøre os i stand til.

Et løb jeg særligt husker

Det er ikke til at komme udenom, at Boston Marathon 2018 har været min største løbsoplevelse til dato. Efter en god træningscyklus op til løbet, bød selve løbsdagen på en brutal cocktail med 12-13 m/s modvind hele vejen og øsende slagregn. Den fysiske og ikke mindst mentale udfordring i at levere 2:52 på en dag som den er ubeskrivelig.

Den præstation jeg er mest stolt af

Efter Reykjavik Marathon 2016 satte jeg mig målet om at løbe sub-3 maraton samme sted året efter. Leverede en tid på 2:56, hvilket som bonus også var nok til en 3. plads i de islandske nationale mesterskaber i 2017.

Min foretrukne løbesko

I begyndelsen af min løbekarriere, løb jeg i sko med kraftig anti-pronation, men har med tiden og kilometerne udviklet mig til at være en neutral løber.

Jeg løber hovedsageligt i sko fra Nike. Jeg bruger Nike Vomero til mængdetræningen og de lange ture grundet den lækre pasform og øgede stødabsorbering. Favoritten Nike Pegasus er en lækker all-round sko som jeg har brugt til det meste alt fra hurtige 5K’ere til maraton løb. Her det seneste år, bruger jeg Nike Fly mere og mere som løbssko, da den er super lækker og let at have på foden, samtidig med at Nylon mellemsålen og hælformen giver en bedre og mere lækker løbeoplevelse.

På mine trail- og bjergture har jeg mest løbet i sko fra Salomon, da pasformen af deres sko passer rigtig godt til min fod. Efter at Nike kom på banen med den fjerde udgave af Nike Wildhorse, så er den blevet den foretrukne sko på stierne i de danske skove.

PR på diverse distancer

5K:18:19

10K:36:48

Halvmaraton:01:21:14

Maraton:02:52:43

50K: 04:44:27

Mantra

Helt generelt som livsregel: “As iron sharpens iron, so one person sharpens another.”, i bund og grund, vi gør hinanden bedre.

Mere løbsspecifikt: “Love the work. Keep showing up.”