Martin Egebjerg Olesen

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Mit bidrag til Marathon Sport bunder i et godt kendskab til løb både på motionist-og elitært plan. Derudover har jeg et godt kendskab til de produkter, som vi har i butikken – alt fra GPS urer til energi. Jeg er for det meste smilende med god energi, massere historie samt en hurtig, effektiv og professionel betjening, hvor der tit bliver diskuteret løb og gode anekdoter fra løb.

Det jeg elsker mest ved at løbe

Det må være det frirum og den gode energi, som man opnår ved at løbe. Det giver en indre ro, hvilket jeg finder meget vigtigt med en travl hverdag. Det er rart at komme af med aggressioner og dårlige energi, men med sagt elsker jeg også at se resultater og fremgang. Jeg finder det vildt spændende at følge med i min egen fremgang, såvel som andres. Desuden er jeg vildt fascineret af, hvor meget et godt samarbejde i en ellers individuel sportsgren, kan medføre bedre træningspas og gode resultater.

Min foretrukne løberute

Jeg ved ikke, om det er min fortrukne løberute, men det er rigtig tit, at jeg ender med at have løbet rundt om søerne og en smut igennem fælledparken.
Men der er ikke noget, som slår en god stabil joggetur hjemme på engen (Odsherred, nærmere Asnæs), hvor de idylliske scener kun bliver toppet af den minimale trafik og den friske luft i det bakkede terræn.

Et løb jeg særligt husker

Jeg husker især Royal Run 18’, hvor der blev afholdt Nordisk Mesterskab i 10km landevej. Det var måske ikke min bedste præstation og ej heller mit bedste løb, men det var fedt at være en del af Royal Run hypen samt have de rød/hvide farver på for første gang. Forhåbentlig bliver det ikke sidste gang. Selve NM10km var ret sløjt, i og med fremmødet ikke var særlig stærkt. Sløjt felt og ringe tider, men et kæmpe skulderklap at blive udtaget. Helt klart en dag som jeg aldrig glemmer.

Den præstation jeg er mest stolt af

Jeg er mest stolt over min præstation ved DM10km i Middelfart, hvor jeg løber min hidtil bedste tid på 10km. Jeg løb et godt og velovervejet løb, hvor jeg desværre bliver overhælet på opløbsstrækningen efter at have ligget godt til med en potentiel chance for en 3. plads de sidste par kilometer.

Min foretrukne løbesko

Nike Vormero 13 – Jog og lange turer.
Nike Lunartempo 2 – Tempoturer og intervaller.
Nike Pegasus 34+35 – Lange turer, jog og tempoturer.
Nike Zoom Fly – Tempoturer og intervaller.
Nike Epic React – Alt fra jog til intervaller.
Brooks Levitate  – Længere turer med aerobe ryk samt jog
Nike Structure 21 – Jog og længere turer.

Nike Victory 3 – 1500m-5000m
Nike Streak 6 – 5km-10km
Nike Streak LT 3+4 – 5km-10km
Nike Vaporfly 4% – 10km-marathon race.

PR på diverse distancer

3000m – 8:30xx
5000m – 14:44xx
5km – 14:54
10km – 30:24
HM – 1:06:21
Marathon – 2:28:18

Mantra

“Go hard or suffer the rest of your life” – Paul Chelimo
“Nosce te ipsum” – Kend dig selv, “Lidt bedre end andre gode oste – Riberhus”, “Do or do not, there is no try – Yoda”, “Victoria Concordia Crescit – Arsenal” – Sejr vokser gennem harmoni.