Mark Olsen

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Løb har altid været en del af min identitet. Lige siden de unge teenage år, har jeg været ham den ”lidt underlige” som løb, fordi han ikke kunne lade være. Denne passion har med årene udviklet sig, og jeg har snart været store dele af løbespektrummet igennem. Fra typen der kæmpede for at gennemføre en løbedistance på 5-10 km i de unge år, til min første Marathon som 15-årig. Herefter begyndte jeg at dyrke Triatlon, og hvor jeg nu alene fokuserer på løb med de klassiske langdistancer.

Min passion for løb har derfor naturligvis medført en generel viden og ”egen krop” erfaringer, angående alt fra skader, hvordan jeg bedst undgår dem, hvordan træner jeg optimalt op til et Marathon m.m., og til at være med på moden angående accessories og apparel. Og selvfølgelig løbesko.. Det absolut fedeste ved at nørde løb!!

Min foretrukne løberute

Jeg har et love/hate forhold med Utterslev Mose. Da jeg startede i NBRO Running var det altid den rute, der blev løbet, når der skulle løbes langt og hurtigt. Ruten er for mig, blevet et sted, hvor man lider – På den gode måde. Det er et sted, hvor jeg nærmest kun kan løbe hurtigt, da det er blevet gjort så mange gange, hvorfor jeg efterhånden føler mig nødsaget til at løbe modsat rundt om mosen, hvis jeg er fast besluttet på at holde turen rolig.

Et løb jeg særligt husker

Jeg glemmer aldrig mit første maraton. Det var tilbage i 2011, hvor jeg kun var fyldt 15 år og hvor min form var toppet med mine 3-4x5km om ugen. 3 måneder før maratonnet vinder min far en billet til CPH Maraton, og han får selvfølgelig lokket mig til at deltage sammen med ham. Det resulterede i en relativ kort (og meget dårlig) optræning til løbet, hvor jeg simpelthen ikke fik nok kilometer i benene.

Da race-day kom begav jeg mig så ud på det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet. Vi lagde stille og roligt ud, i håb om at holde pace hele vejen, men jeg kunne selvfølgelig ikke holde hele vejen. Jeg husker klart den følelse, jeg havde fra km 33-38, hvor jeg ikke bare ramte muren, men smadrede ind i den.. Dog med støtte fra min far, kom vi selvfølgelig igennem løbet. Gudskelov for det, for ved målstregen ventede den bedste følelse af glæde. Jeg kom igennem med tiden 4:09, og overbevidste mig selv om, at man kan, hvad man vil.

Bortset fra en længere skadesperiode efterfølgende, blev der samtidig skabt en endnu stærkere kærlighed for sporten, som jeg tror, at jeg vil leve højt på resten af livet.

Den præstation jeg er mest stolt over

Der er mange præstationer, jeg husker tilbage på med stor stolthed. Mit bedste løb til dato må formentligt være halvmaraton ved Änglamark Nytårsløb 2018. Planen op til løbet var at pace en god ven på de første 10km, også ellers bare tage de sidste 11,1 km på følelsen, da udlægget var ret aggressivt ift. at holde hele vejen. De første 10km blev tilbagelagt med god følelse, og sågar med endnu hurtigere pace end planlagt. Da energi niveauet stadig var godt, var der således ikke andet for end bare at presse citronen, så meget som muligt, på den sidste del. Det hele gik op i en højere enhed, trods det var en rute som ellers ikke er særlig hurtig, og med mange mennesker, der skulle siksakkes igennem på de sidste mange kilometer. Jeg kom igennem på 1:09:52, satte kæmpe PR og fik realiseret det mål, jeg oprindeligt havde planlagt for Berlin Halvmarathon 4 måneder senere.

Min foretrukne løbesko

Jeg er personligt selv en kæmpe fan af Nikes sko, men elsker at eksperimentere med andre brands, og jeg har brugt de første 8 år af mit ”løber liv” i et par Asics Kayano. Min nuværende favorit må nok være Nike Zoom Pegasus Turbo, som jeg føler kan det hele. Jeg har sat samtlige af mine PR’s i 2018 i følgende sko, og jeg elsker at jogge i dem.

PR på diverse distancer

  • 10 KM: 31:51
  • 21 KM: 1:09:52
  • 42 KM: 2:58:08 – Tiden skulle dog gerne ændre sig en del af ved CPH Marathon 2019.