Malene Munkholm

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg er sådan lidt all-around i Marathon Sport. Jeg er interesseret i ALT indenfor løb, og holder mig hele tiden opdateret på alt det nyeste. I kraft af min baggrund som grafiker har jeg en særlig interesse i farvesammensætninger og butiksindretning. Dertil har jeg en god forståelse for løbere med skader og har en bred viden om genoptræning, da jeg selv har ”glasben”.

Det jeg elsker mest ved at løbe

Løbe med venner. løbe alene Opleve ny ruter både natur og byer. Løb på interval. Jogge tur.
Konkurrencer, stikke foden i en ny løbe sko, krop og hovede bliver rebootet efter løb.

Min foretrukne løberute

Min foretrukne løberute er ”Akvarie-turen” i København – en 12 km rute op omkring Charlottenlund Fort. Det er en klassiker med mit løbehold i Sparta, og jeg kender hver en kantsten på turen. Uden for Danmarks grænser elsker jeg at løbe i San Francisco Bay Area, hvor man løber på et skønt underlag i fantastiske naturomgivelser.

Et løb jeg særligt husker

Et løb jeg særligt husker er et 10 km løb i Singapore i 30 grader og med en luftfugtighed på 100%. Jeg havde trænet hotyoga i 40 grader og gået til spinning i ”regntøj” for at forberede kroppen, eller måske nærmere hovedet, til dette løb. Jeg vandt løbet, men løb dog 2-3 min langsommer end jeg gør på samme distance i dansk klima.

Den præstation jeg er mest stolt over

Den præstation jeg er mest stolt over er Copenhagen Marathon i 2015. Det var et løb, hvor alt gik op i en højere enhed og jeg holdt et tempo i pace 4.00 som planlagt. Jeg oplevede en fantastisk opbakning fra publikum og løb i mål som første danske kvinde og fik en samlet placering som nummer 5.  

Min foretrukne løbesko

Jeg løber altid i neutrale sko og foretrækker Nike Pegasus eller Nike Zoom Fly. Det betyder ikke noget for mig at løbe i en ”tung” sko til træning, hvis bare den holder mig skadesfri. Også mine intervaller på bane bliver løbet i en sko med en god stødabsorbering. Kun til konkurrence løber jeg i letvægts/race-sko, da det giver mig en følelse af at være flyvende.

PR på diverse distancer

5K: 17:36
10K: 36:25
Halvmarathon: 1:19:28
Marathon: 2:48:34

Mantra

Giving up is simply not an option

#sejeløbepiger