Laura Kassem Kaltoft

Dit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg læser til daglig medicin, hvorigennem jeg har anatomisk og fysiologisk viden om kroppen, som jeg selv bruger i forbindelse med løb- og styrketræning. Jeg er derfor altid klar på at tale om lidt løbetips og tricks, ligeså vel som selvfølgelig en snak om det nyeste gear, tøj og rekordtider!

Foretrukne løberute

Jeg nyder i fulde drag at løbe langs vandet. Så gør det mig ikke så meget om det er rundt om de famøse københavnske søer (ofte!), ved Nordhavn eller noget tredje. Det er dejligt meditativt.

Det jeg elsker mest ved at løbe

Jeg elsker(!) at snørre skoene og komme ud i frisk luft – hvad enten det er i sommervarmen eller vinterkulden. Når ens hverdag er travl, er løb en fantastisk måde, at koble af på. Oftest tænker jeg slet ikke, jeg løber bare i min egen lille boble. Det er min garanti for en god start (eller afslutning for den sags skyld) på dagen.

Et løb jeg særligt husker

Som for de fleste andre, står mit første marathon stadig lysende klart.. Jeg løb det i Barcelona rimelig spontant og med den løbeviden, jeg kunne google mig til – havde ingen erfaring eller ambitioner om marathondistancen på daværende tidspunkt. Jeg døjede i min træning op til med achillessenebetændelse, så indtil kort tid forinden løbet, gik jeg udelukkende til spinning. Jeg havde ikke fantasi til, at det hele ville flaske sig, som det gjorde. Jeg nød det så meget, og jeg løb med stort overskud og smil hele vejen.

Den præstation jeg er mest stolt af

Jeg er meget stolt over, at jeg gennemførte Cph Marathon 2017. Jeg var fast besluttet på at løbe PR på (i hvert fald!) 3.30, men mærkede desværre varmen efter allerede 10 km og svimmelheden tiltog løbende. Så er der altså virkelig langt til de 42,195.

Undervejs troede jeg oprigtigt ikke på, at jeg kunne gennemføre. Jeg planlagde hele tiden hvordan jeg ville stoppe rundt om det næste – nej vent, næste – hjørne og pille nummeret af maven, haha.. Selvom jeg ikke hev min PR hjem, så klarede jeg den! Jeg besvimede pga. dehydrering lige så snart jeg stoppede på målstregen – men hey, i mål kom jeg da.

Foretrukne løbesko

Nike Zoom Fly.. Jeg ved ikke om det er opspind eller om der er noget om snakken, men jeg føler mig virkelig hurtig i de sko.

PR på diverse distancer

5K: Ingen endnu – men update følger efter BMW havneløb!
10K: 41.11 (juni 2018)
Halvmarathon: 1.39.16 (april 2017)
Marathon: 3.44 (april 2018)

Mantra

Under Cph Marathon 17 blev jeg fortalt at “Smerten er kun midlertidig”– på det tidspunkt, synes jeg det var rimelig irriterende.. Men nu kan jeg ikke lade være med at smile lidt af det citat.