Kent Steen Handlos

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Min begejstring og entusiasme for løb spænder vidt og er måske mit største bidrag til Marathon Sport-fællesskabet. Jeg ved meget om meget forskelligt, men hvis jeg skal pege på noget, hvor jeg føler mig særligt stærk så er det nok trail-løb. Jeg synes at det er sjovt at løbe trail-løb, som race, men er mindst ligeså optaget lange trailløbs/opdagelses-træningsture.

Foretrukne løberute

Københavns Havn. Jeg kan godt lide at løbe ved vandet. Jeg har flere forskellige favoritruter ved havnen afhængigt af, hvor langt jeg skal løbe. Det handler om at se og mærke vinden, vandet og lyset.

Det jeg elsker mest ved at løbe

For mig er løb noget mere end en sport. Jeg bruger løb på samme måde, som jeg bruger yoga. Det giver mig en oplevelse, af at være ”sammensat”. At krop, sind og åndedræt er smidigt og sammenhængende.

Løb er for mig også en måde at se indad. Løb giver mig også en oplevelse af at være i tættere kontakt med min omverden, på en hal anden måde end det jeg oplever i de perioder, hvor jeg ikke løber lige så meget.

Løb former mit liv, mine valg og i høj grad min omgangskreds.

Løb inspirerer mig til at spise sundt og til at passe min søvn.

Jeg strukturerer mine daglige rutiner efter løb.

Det er noget det jeg elsker ved at løbe.

Et løb jeg særligt husker

Op til Griseløbets forårsudgave i 16’ havde jeg ligget syg i en uge. Jeg havde godt nok trænet hårdt i månederne inden, men jeg troede ikke på, at jeg havde noget at skyde med på dagen. Efter en god lang snak med min træner Christian Madsen blev jeg rådet til, at stille til start og disponere mit løb så godt som muligt. Hvis jeg gik kold eller utilpas kunne jeg altid trille tilbage til stadion.

Jeg gik afsted i pace 3:35 og kiggede kun på uret få gange inden jeg valgte at følge fornemmelsen. Jeg gik mens jeg drak vand i det sidste væskedepot og løb så hurtigt videre. Men det var først da jeg kom til stadion og blev løbet i mål af nogle af de andre Fullperformance-drenge, at det gik op for mig, at jeg var ved at løbe PR.

Jeg husker særligt det løb fordi da jeg gav slip på forestillinger og forventninger og bare løb på dagsformen, så havde jeg et rigtig godt løb.

Den præstation jeg er mest stolt af

Jeg har flere løb, som dukker op når jeg tænker på ”mest mindeværdige præstation”.

Eremitageløbet 16’. Jeg løb med min ven Claus Damgård, som løber i Trongården IF. Vi kom godt og hurtigt ud af startboksen og havde aftalt at løbe hurtigt fra start uden at løbe all-out. Man rammer første bakke efter 4km, og indtil da går det en smule nedad, derfor skulle der fart på fra start.

De første fem km løb vi på 17:25 og alt gik op i en højere enhed. Efter seks en halv km satte Claus ekstra fart på og aftalen var at mødes i målområdet. Jeg løb i mål på 48:42, næsten to minutters PR. Mindeværdig præstation fordi alt forløb som det skulle.

Foretrukne løbesko

Salomon S-Lab Ultra, (både soft ground og racing varianterne). S-Lab er en smal, neutral og responsiv trailsko med 4mm drop. Desuden har S-Lab en kurvet læst, hvilket gør at den yder en smule støtte i svangen.

Jeg løber alt i den sko. Både marathon, træning eller ture til bageren.

PR på diverse distancer

5km: 18:09
10km: 36:16
Halvmarathon: 1:21:09
Marathon: 2:58:25
Ultra: Jeg løber mit første ultraløb i april 19, hvis det hele passer sammen og hvis jeg formår at holde mig skadesfri.

Mantra

Vær et ordentligt menneske. Til gavn for dig selv og til gavn for andre.