Kent Nørmark

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg har løbet på højt niveau i over 20 år og har en del erfaring fra alle distancer fra 800m til marathon. Derudover har jeg løbet en del trail og cross, så jeg har også en stor erfaring med pigsko og trailsko. Med over 12 års erfaring i løbebranchen har jeg også et bredt kendskab til alt inden for løbeudstyr.

Det jeg elsker mest ved at løbe

Min foretrukne løberute

Jeg nyder især at løbe i Utterslev Mose, da det er et smukt naturområde ikke langt væk fra byen, og så kan man løbe på blødt underlag. Et andet godt sted er Dyrehaven, eller på Ærø når jeg besøger hjemstavnen.

Et løb jeg særligt husker

Jeg vandt i 2011 Standard Chartered Singapore 10 K efter et yderst taktisk løb med en hæsblæsende slutspurt. En sejr i et internationalt løb med 15000 deltagere og en god præmie under svære betingelser med høje temperaturer og ekstrem luftfugtighed.

Den præstation jeg er mest stolt over

Den præstation jeg er mest stolt over er min personlige rekord på Marathon i Amsterdam. Her formåede jeg at løbe med såkaldt negativ split, så anden halvdel var hurtigere end første halvdel, og de hurtigste 5 km var fra 35-40 km.

Min foretrukne løbesko

Jeg løber i mange forskellige typer sko til forskellige forhold og underlag. Jeg kan godt lide en lettere sko til intervaller og konkurrencer selvfølgelig og så gerne en lidt tungere sko med lidt mere stabilitet til de rolige og længere ture. Derudover foretrækker jeg at have en trailsko på til vintertræningen især i skoven, da de har et bedre greb og ofte er lidt mere vandafvisende.

PR på diverse distancer

1500m 4.23.72
3000m 9.18.75
5000m 16.01.19
10 km 32.52
Halvmarathon 1.12.22
Marathon 2.38.42

Mantra

“Der er altid godt gang i den, når Kent Nørmark er på banen”