Joy Litichevski

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Da jeg er uddannet fodterapeut, har haft min egen klinik og lavet indlæg i 11 år ved jeg stort set alt om kroppens bevægemønster fra fødder og op til hofterne. – Hvordan man afvikler, hvordan muskler og led arbejder i foden under gang og løb samt hvordan man kan aflaste og korrigere en fejlstilling eller aflaste en løbeskade.

Min foretrukne løberute

Min foretrukne løberute er klart gennem Valbyparken, langs vandet til havnen og hjem via Hvidovrevej.
Den er varieret, smuk og en god distance.

Et løb jeg særligt husker

Der er ét løb der særligt skiller sig ud og som jeg meget meget sent vil glemme, og det er Madrid Marathon i 2014. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet hverken med ruten eller varmen, men der var 30 grader og SÅ kuperet. Efter 7 km måtte jeg gå første gang og de sidste 35 km var en kamp om overlevelse. Det var ganske forfærdeligt og jeg var ikke så glad en sommerfugl, da jeg kom i mål.

Den præstation jeg er mest stolt over

Jeg har 2 løb som jeg er særligt stolte af. Det ene er mit første Marathon som var i Berlin i 2009. Jeg havde 3 måneder forinden været på vægten, og jeg havde aldrig vejet så meget før. Uden at have løbe før meldte jeg mig til Berlin Marathon, for så var jeg nød til at træne og spise ordentligt. Det var en kæmpe sejr da jeg 3 måneder senere løb over målstregen inden for tidsgrænsen og knap 10 kg lettere. Siden da har jeg elsket at løbe.
Den anden præstation jeg er stolt af er da jeg gennemførte Copenhagen Ironman. Jeg trænede virkelig målrettet og jeg fandt en styrke, jeg ikke troede jeg havde. Det var en vild oplevelse og jeg håber på at jeg kan finde tiden til at gøre det igen. Når noget til tider virker uoverskueligt tænker jeg “hvor svært kan det være? Jeg har lavet en ironman”

Min foretrukne løbesko

Jeg har mange sko jeg elsker at løbe i, men den jeg især bruger på de lange ture er Saucony Hurricane.
Den er blød og bare super at løbe i.

PR på diverse distancer

Jeg går ikke op i mine tider og mange af mine løb (både halve og hele marathondistancer) kender jeg slet ikke tiden på. Jeg er stolt uanset om jeg er 4 eller 5,5 timer om at komme igennem et marathon. Jeg gør det fordi jeg elsker det og elsker følelsen i kroppen bagefter.

Mantra

Always be a brumbazz (En brumbasse kan ikke flyve, da den faktisk er for tung. Den ved det bare ikke, så den gør det umulige).