Jacob Ibing

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg har løbet med pulsur siden 1995 og har løbet med alle modeller fra Garmin og Polar siden da. Samme år kørte jeg mit første triathlon-stævne, og jeg har nørdet tri-grej lige siden, hvorfor jeg kan bidrage med en nuanceret viden om det. Jeg er altid på jagt efter “en edge” via godt gear.

Min foretrukne løberute 

Min foretrukne løberute er Kastellet i København. De mange sving på Kastellet inviterer til fart og fokus. At løbe der, når solen står op over København er noget af det smukkeste jeg ved.

Det jeg elsker mest ved at løbe 

Jeg er en bedre version af mig selv, når jeg løber. Derudover er det den træningsform, der er nemmest at gå til.

Et løb jeg særligt husker

Et løb jeg særligt husker er Norseman 2016 – et Ironmandistance race i fantastiske naturomgivelser i et ekstremt klima med et temperaturskifte på mere end 20 grader i løbet af dagen. Som Norseman-deltager er man dybt afhængig af sit følge-team, der som de eneste yder support. Dagen går ligeså meget op og ned som de 5 bjerge, man skal henover. Her lærte jeg betydningen af at have godt gear. Det var en oplevelse for livet.

Den præstation jeg er mest stolt over

Der er to præstationer jeg er særligt stolt over: På løbefronten er det BT Halvmarathon i 2012 – et løb jeg havde planlagt kilometer for kilometer, og som jeg eksekverede 100% til PR. På tri-fronten er det Ironman Copenhagen. Efter et perfekt træningsforløb eksekverede jeg løbet næsten perfekt og slog Kronprinsen i min agegroup med mere end 20 minutter.

Min foretrukne løbesko

Jeg har flere favoritter for tiden: Saucony Kinvara 9, fordi den har en god balance mellem vægt, fart og stødabsorbering.  Er det tempoløb er det ofte Nike Zoom Fly, der bringer mig længere frem på foden. Når jeg skal have lidt ekstra blødhed og måske har lidt trætte ben, foretrækker jeg adidas Ultraboost ST.  Konkurrence kunne være New Balance M1500V4, der er en af de få hurtigere sko med lidt stabilitet.

PR på diverse distancer

5K: 17:42
10K: 40:22
Halvmarathon: 1:27:53
Marathon: 3:22:17
Ironman: 10:26:21
Længste distance: 85,4 km.

Mantra

“If I don’t run, I get fat”