Freyr Hlynsson

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Fysioterapeutuddannelsen har givet mig en masse viden og værktøjer, omkring kroppens biomekanik og anatomi. Desuden har jeg en stor interesse for belastningsskader, og har prøvet en del på egen krop. Jeg nyder at dele ud af den viden til kunderne, og er ikke bange for at give et godt råd eller to med hjem.

Det jeg elsker mest ved at løbe

At løb er så simpelt og tilgængeligt. Det kræver ikke meget andet end hårdt arbejde og træning for at blive en bedre løber.

Min foretrukne løberute

Alle mine længere ture løber jeg i og omkring Utterslev Mose, som efter min mening, er en af de mest undervurderede løberuter i København. Her er der småt med biler og ingen lyskryds, men til gengæld masser af natur og andre løbere. Utterslev Mose er et sted, hvor både tid og kilometre flyver afsted.

Et løb jeg særligt husker

Powerade Copenhagen Half i 2014 var mit første ”rigtige” løb og jeg var fuldstændig overvældet over tilskueropbakningen og hvor fedt det var at se sin by fra midten af vejbanen iført løbetøj.

Siden er løbet kun blevet større og opbakningen ligeså, og derfor er der igen i 2017 sat et stort, fedt kryds i kalenderen i slut september, hvor hele København løber igen.

Min foretrukne løbesko

Til de længere og knapt så hurtige træningsture foretrækker jeg at løbe i bl.a. Nike Structure, som er en relativt let og responsiv mængdetræningssko, der stadig har den fornødne stødabsobering til at føles komfortable og skånsom.

Når det skal gå hurtigere, kan jeg godt lide en sko som New Balances 1500 eller Nike Zoom Fly, der er lettere og mere stive, hvilket er med til at sikre en hurtigere fodafvikling.

PR på diverse distancer

5 km: 18.28
10 km: 37.32
Halvmarathon: 1.22.48