Birthe Hjøllund

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg har altid løbet lidt i min fritid. Tidligere som supplement til volleyball, som var min primær sport. Men efter en cykeltur til Paris sommeren 2016 er triatlon blevet min absolutte yndlingsfritidsinteresse. Jeg har udviklet mig en del på løbesiden. Tidligere har jeg kæmpet med skader i form af fibersprængninger og overbelastede knæ. Men med den rette træning og ikke mindst den rette teknik, er jeg blevet meget bedre løbende.

Som fysioterapeutstuderende og med egne erfaringer i rygsækken har jeg derfor gode forudsætninger for at hjælpe andre videre i deres løbeproces. Jeg kender til frustrationerne og har mærket på egen krop, når tålmodigheden er ved at slippe op.Jeg har min første hele ironman i kalenderen sommeren 2019. Inden da skal jeg lige ha´ afprøvet marathon-distancen. Så mit første marathon bliver i København til maj og jeg glæder mig!


Min foretrukne løberute

Jeg er vild med Amager Strand og voldene omkring Christianshavn! Der er masser af muligheder for både kortere og længere ture uden lyskryds og andet forstyrrende på vejen. Mine forældre bor i Middelfart, hvor jeg kommer fra. Jeg har som regel løbeskoene med hjem på besøg hos dem. Det er fantastisk smukt at løbe langs Lillebælt og over Den Gamle Lillebæltsbro. Prøv det, hvis du er på disse kanter!

Et løb jeg særligt husker

Min første halve ironman sommeren 2017. Jeg havde aldrig løbet et halvmarathon før og havde fået en overbelastningsskade 4 måneder før race. Jeg var allerede på det tidspunkt godt i gang med at ændre min løbeteknik, men jeg stolede ikke på mine ben. Efter en tur i Øresund med skum på bølgetoppene, en cykeltur i regnvejr afsluttede jeg med et stabilt løb. Solen skinnede og mine ben holdt! Min løbetid var ikke prangende, men oplevelsen var vigtig i processen på at stole på bentøjet.

Den præstation jeg er mest stolt over

Det er svært at vælge, jeg er stolt over dem alle.

Min foretrukne løbesko

Lige nu løber jeg i Adidas Ultra Boost på de lange distancer. Jeg har tidligere løbet i Nimbus fra Asics. Når jeg løber intervaller, bruger jeg Asics Noosa FF. Jeg er gladest for mine mængdesko, da jeg synes, at de sidder bedst på foden. Mine Noosa skal jeg lige løbe varme, inden jeg synes, at de er helt optimale.

PR på diverse distancer

  • 5 KM: 24,09
  • 10 KM: 52,21
  • 21 KM: 1:54,22

Mantra

“Løb stærkt -langsomt”