Betina Kubel Baltzer

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg er en af de få i Marathon Sport som dyrker OCR (obstacle course race), og derfor ved jeg, hvilket tøj, sokker og ikke mindst sko, der er gode både til korte og lange ture, hvor der både løbes, klatres, svømmes, løftes tunge sten eller flippes dæk. Det er helt klart OCR, som er mit primære mål med løb.

Derudover dyrker jeg crossfit, hvor der er fokus på styrke og puls.

Samtidig tør jeg også kaste mig ud i nye projekter som at løbe en 10K til Royal Run eller lave en Tri (sprintdistance).

Jeg bruger de mange races og træning både individuelt, men også som et socialt input.

Min foretrukne løberute

Jeg nyder at løbe på Amagerstrand og Kastrup Fortet, fordi der er en masse trapper, bakker og ikke bare landevej.

Et løb jeg særligt husker

En af mine store løbesejre var til Copenhagen Exhaust Trail i Holte i 2018, hvor jeg vandt kvindernes bakkespurt. Den havde jeg bestemt ikke set komme, da jeg aldrig havde løbet 12 km før uden forhindringer. Jeg gør mig mest i OCR (obstacle course race). Mountain Evolution Race i 2018 er et løb, jeg IKKE glemmer. Det var meget udfordrende, både mentalt og fysisk. Et løb, jeg absolut ikke er færdig med. Det har blot givet mig mere blod på tanden.

Den præstation jeg er mest stolt over

Jeg er i den grad stolt af min præstation til Reborn The Pit 2019. Trods en skade, fik jeg kæmpet mig igennem og bevist, at ”med vilje er der vej”. Ikke nok med, at det viste sig, at være det ultimative hårdeste løb rent teknisk, så lykkedes det mig at nå mit mål, som den hurtigste kvinde efter eliten.

Min foretrukne løbesko

Jeg har primært løbet i trail sko, da det er velegnet til OCR. Jeg har løbet i ON Cloudventure Peak, som er en enormt let sko, der passer fint til mudder, men også de hurtige ture. Salomon Amphib er også en sko, jeg har brugt til de løb, der er meget våde, da den hurtigt får vandet til at løbe ud igen. Det er begge sko, jeg er glade for og uden dem havde mine resultater ikke været det samme.

PR på diverse distancer

  • Nordic Race Refshaleøen (5 km + 30 obstacles): 44:31
  • Mountain Evoution Race (12 km + obstacles): 02:26:26
  • Reborn The Pit (5 km + 25 obstacles): 55:34
  • Royal Run (10 km): 53:54

Mantra

Everything is hard, until it is easy