Anne-Sofie Birkemose

Mit særlige bidrag i Marathon Sport

Jeg læser til fysioterapeut, og kan ikke komme udenom, at jeg qua mit studie har en bred viden om skader, biomekanik og kroppens anatomi. Jeg ELSKER at høre om folks små løbeskavanker, og nyder at give skadesforebyggende vejledning og råd til vores kunder, så de kan blive kvit med deres skader.

Min foretrukne løberute

Jeg elsker at løbe med Sparta om søndagen – jeg kommer på ture jeg ikke selv ville tage på, da jeg ikke er den bedste stifinder. Utterslev mose + dyrehaven giver mig ro i sjælen.

Et løb jeg særligt husker

Det er en kliché, men sikkert en flere deler med mig: mit første gennemførte marathon var bare noget helt specielt. Sommervarmen tog for alvor fat i København under Copenhagen Marathon 2016, og mange bukkede – forståeligt nok – under for varmen. Jeg holdte steady pace 5:20 hele vejen, og kom i mål på 03:47:25. Virkelig en fantastisk marathon-debut, som fik tårerne til at trille, da jeg nåede i mål. Det var så fedt, og jeg har sjældent været så stolt af mig selv.

Den præstation jeg er mest stolt over

Efter jeg i marts (2017), løb halvmarathon i Den Haag i Holland på 1:38:11 fik jeg en kæmpe motivation for at gå efter PR til Berlin Halvmarathon. Min seneste PR på distancen blev sat til CPH Half, og lød 1:37:30.  Derfor gik jeg benhårdt efter at holde pace 04:35 hele vejen, således jeg ville komme i mål på omkring 1 time og 36 minutter.

Alt spillede under løbet – hovedet var med, benene var flyvende og vejrtrækningen stabil. Et løb hvor alt bare flaskede sig, og hvor jeg i den grad tog røven på min egen fysik og kunnen. Jeg kom hulkende i mål på 1:34:43, så stolt og glad over min egen præstation.

Min foretrukne løbesko

Til ræs vælger jeg altid NB 1500. I den føler jeg mig flyvende. Til mængde skifter jeg meget mellem Ultra Boost ST, Brooks Ghost og Nike Zoom Pegasus.

PR på diverse distancer

5k: 20:57
10k: 43:12
Halvmarathon: 1:34:43
Marathon: 3:26:14

Mantra

“Skal vi træne eller hvad?”

Og noget som virkelig hjalp da smertengrænsen var nået efter 32K under CPH Marathon 16:  It’s only pain.